torsdag 12 april 2012

Tutorial criss cross-kort :)

Hejsan!
Idag tänkte jag visa en tutorial som jag har gjort på ett criss cross-kort. Kortet är till en kompis som fyller år. Så här blev kortet när det var färdigt, nedan kommer jag sedan visa hur jag har gjort.Så här gör du:
1. Börja med att skära till en cardstock 15*30 cm. Biga sedan vid 15 cm.2. Vik sedan den bigade kanten så att du får ett papper som är 15*15 cm. Rita sedan ett diagonalt sträck och skär sedan efter linjen.


3. Biten som blir "lös" som du har skurit diagonalt vänder du på så att du skapar ett kryss.


4. Nu är "stommens" delar klara och jag fäster nu det mönstrade pappret på cardstocken. För att få en lagom stor bit mönstrat papper ritar jag av triangeln som är lös och sedan mäter jag 2 mm runt kanten och klipper sedan. Klipp även ut en bit mönstrat papper som du limmar fast på insidan av kortet.


5. När du har klippt ut det mönstrade pappret limmar du fast det på den enfärgade cardstocken. Sedan är det dags att sätta ihop kortet. För bästa resultat tycker jag det är enklast att använda mig av dubbelhäftande-tejp. Tänk på att tejpen bör vara smal så att man får plats att sticka ner en tag i kortet :)6. När alla delar är fastsatta kan man göra en tag om man vill. Min tag blev så här:

Sen är det bara att dekorera kortet efter tycke och smak :) Jag använde bland annat blommor, väv, pearls, en stämpel och stans från Magnolia och papper från Landstoken. Stämpeln har jag färglagt med promarkers.


Om ni testar att göra ett kort efter min tutorial vore det roligt om ni la upp det i er blogg och sedan skriver en kommentar med er länk. Då kan jag gå in och kolla på era fina kort.

Ha en trevlig kväll.
Kram


6 kommentarer:

 1. Vilket fint kort! Ska prova att göra ett studentkort efter din beskrivning =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. va roligt att du ska göra ett kort efter min beskrivning. Ser fram emot att se resultatet :)

   Radera
 2. Men kolla vad jag hittade ett snyggt crisscross kort med en "tut" till.
  Då måste ju jag oxå testa denna vikningen.

  SvaraRadera
 3. Men kolla vad jag hittade ett snyggt crisscross kort med en "tut" till.
  Då måste ju jag oxå testa denna vikningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack då mycket! Va roligt att du vill testa på vikingen :) kram

   Radera
 4. Gud va snyggt! Måste oxå prova!

  SvaraRadera