torsdag 4 april 2013

Cupcake..

I helgen hade jag besök av min familj och då passade jag på att testa lite nya cupcake-recept. Jag gjorde två stycken olika sorter, en med smak av vanilj och en med smak av äpple och kanel. Resultatet blev mycket bra och vi mumsade cupcake hela eftermiddagen! :) Min favorit blev den med äpple och kanel så tänkte dela med mig av det receptet till er. 

 
Äpple och kanelcupcakes


Ingredienser 10 stycken

Muffins                                                  Frosting
120 g rumsvarmt smör                              100 g philadelphiaost
1  1/4 dl strösocker                                  60 g rumsvarmt smör
2 ägg                                                        1 tsk kanel
2 dl mjöl                                                   3 dl florsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 äpplen 

Gör så här: 
1. Sätt på ugnen på 175 grader, använder du varmluftsugn räcker det med 150 grader. Vispa smör och socker krämigt, tillsätt sedan ett ägg i taget. (Använd inte elvisp, då blir muffinsen sega och torra.)

2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke. Blanda sedan ihop med sockersmeten. 

3. Skala och riv äpplena, blandas sedan ner i smeten. Fördela sedan smeten i 10 stycken muffinsformar, grädda i 20 min. 

4. Vispa philadelphiaosten och smöret tills frostingen blir krämig. Blanda sedan kanel och florsocker och rör ner i frostingen. (Om smöret är för varmt blir frostingen lös och den är svår att forma snyggt, tillsätt då lite extra florsocker så är det lättare att garnera med frostingen.)

5. Garnera dina cupcakes med några tunna äppelklyftor. 


Lycka till! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar